WIE ZIJN WIJ?

Wij zijn een groep van mensen die niet gewoon langs de zijkant kunnen toekijken op de huidige militaire belegering van de Gazastrook. Sinds jaren zijn we als individu of via organisaties actief tegen de bezetting door Israël, de blokkade van Gaza en de discriminatie tegen Palestijnen door Israël. Allen staan we achter de BDS campagne, die in 2006 gelanceerd werd door het Palestijnse middenveld. Wij staan achter de roep om een boycot en om desinvesteringen en sancties tegen Israël opdat de rechten van de Palestijnen tot Israël het Palestijnse recht op zelfbeschikking erkent en het internationaal recht respecteert door:

1. een eind te maken aan de bezetting en de kolonisering van alle Arabisch land en de muur af te breken;
2. het fundamentele recht op volledige gelijkheid te erkennen van de Arabisch-Palestijnse inwoners van Israël;
3. de rechten van de Palestijnse vluchtelingen om naar hun huizen en eigendommen terug te keren te respecteren, te beschermen en te promoten, zoals voorzien in VN resolutie 194.

De berichtgeving van mensenrechtenorganisaties sijpelt onvoldoende door in de Belgische media en de vele verhalen die ons bereiken vanuit de Gazastrook krijgen evenmin te weinig gehoor.
Via deze website willen we andere geëngageerde mensen bereiken om hen te informeren zodat ook u deze verhalen kan uitsturen naar de media, om de media een gegronde analyse aan te bieden geënt in feiten, maar ook om samen actie te ondernemen!

Heeft u meer vragen, dan kan u terecht bij info@bds-campaign.be

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Nieuws uit Gaza over het leven onder de belegering

%d bloggers like this: