Quotes

Baby werd in één van de Gaza vluchtelingencentra geboren

 Ahmed Balousha in ‪#‎Gaza‬  posted on FB in Arabisch:

“Deze baby werd in één van de vluchtelingencentra geboren, waar nu massa’s mensen hun tovlicht hebben gezocht in #Gaza. Een feestje werd georganiseerd om haar geboorte te vieren. Gaza overleeft en verslaat de dood! “

balousha
Baby werd in één van de GAZA vluchtelingencentra geboren

ze zet haar charmante glimlach op en zegt op een perfect moederlijke toon: ‘Hallo, schat!

sh

 

Mohammed al-Sheikh-Yousef (محمد الشيخ يوسف) van ‪#‎Gaza, die momenteel alleen in Qatar woont,

“Ik kan me zo voorstellen hoe mijn moeder met een handgebaar alle kinderen bijeenroept en vraagt om te lachen wanneer ze mijn telefoontje aanneemt. Ik kan me voorstellen dat ze hetzelfde doet wanneer ik mijn vader bel en hij haar vraagt om ook met me te praten. Ze wacht dan een seconde, ze neemt een “ik stel het goed-houding” aan – om later zo te antwoorden – , ze zet haar charmante glimlach op en zegt op een perfect moederlijke toon: ‘Hallo, schat!’

Ik kan me zelfs voorstellen dat ze het de kinderen misschien niet vraagt. Ze hoeft enkel van op een paar meter ‘Mijn schat, mijn leven, mijn leven…’ te herhalen. Iedereen zou meteen doorhebben wat ze moeten doen om aan die fragiele jongen aan de andere kant van de lijn te bewijzen dat ze het allemaal goed stellen.”

‪#‎GazaUnderAttack

Het verhaal van mijn broer, de martelaar Mohammed Alareer

Refaat Alareer

The Electronic Intifada  28 Juli 2014

Mohammed Alareer met zijn dochter Raneem.
Mohammed Alareer met zijn dochter Raneem.

Mijn broer, Mohammed Alareer, 31, vader van twee, werd door een Israëlisch luchtbombardement gedood terwijl hij thuis zat. In zijn eigen huis. Niemand weet of hij drie dagen lang doodbloedde of dat hij omkwam door de schokgolven van de explosie, of de geluidsgolven, of het rondvliegend puin, de schrapnel, het vuur, of een combinatie van al die dingen. Maar mijn broer Mohammed is er niet meer.

Continue reading Het verhaal van mijn broer, de martelaar Mohammed Alareer

Ibrahim Sourani, Gaza,”DIT IS MIJN LAATSTE UPDATE”

Dit is mijn laatste update!!

Gaza
Gaza

Ik kan niet geloven dat ik nog steeds leef na een verschrikkelijke nacht waar de Israëlische lucht- en zeemacht Gaza bijna elke minuut bombardeerden. Ze bombardeerden alles wat je je maar kan inbeelden: mensen, moskeeën, huizen, infrastructuur… en tenslotte ook de enige energiecentrale in Gaza. Dit betekent simpelweg dat ik, als ik geluk heb, elke 48 uur slechts vier uur elektriciteit heb! Voor het geval je het niet weet, ik ben kostwinner van een gezin dat bestaat uit twaalf personen: mijn ouders, vijf zussen, mijn vrouw en drie kinderen. Er is geen druppel water in huis, noch drinkbaar water (dat we kopen) noch water met een hoog zoutgehalte voor algemeen gebruik dat we krijgen van de gemeente. We hebben elektriciteit nodig om het water van de gemeente naar de watertank thuis te pompen… Geen elektriciteit betekent geen water… en tijdens de vier uur dat je elektriciteit hebt, is er geen garantie dat er water zal zijn.

Continue reading Ibrahim Sourani, Gaza,”DIT IS MIJN LAATSTE UPDATE”

“Neem wat je wil van mijn bloed, maar jullie zullen vertrekken”

northerngaza_pchr-290x225
northerngaza_pchr
Neem wat je wil van ons bloed, maar jullie zullen vertrekken, Montasser Mohammed, Gaza 22/07/14
22juli, 8h30.Het uur dat ik mijn thuis, mijn wijk, mijn stad Bit Hanoun verliet, ten noorden van Gaza. We hebben een helse nacht beleefd. Ik denk dat het zionistisch Israelisch leger alle mogelijke bommen in hun beschikbaarheid, via tanken en gevechtsvliegtuigen gebruikt hebben. Zelfs kogels. Het industrieel gebied van Bit Haroun is onherkenbaar. De ooit-zo-levende fabrieken zijn verdwenen. Alles is met de grond gelijk gemaakt. Tonnen explosieven en bommen zijn op mijn stad gelost. Ik mis mijn kamer en mijn boeken. Ik mis zelfs een oude schift die ik verstopt had en een roman die ik beginnen lezen ben net toen de aanval op Gaza uitbrak. Toen wij Bit Hanon verlieten heb ik mijn dromen, samen met de mooiste herinneringen uit mijn leven, moeten achterlaten.

Continue reading “Neem wat je wil van mijn bloed, maar jullie zullen vertrekken”

5 MOMENTEN WAARIN PALESTIJNEN AANTONEN DAT ZE NOOIT VERSLAGEN ZULLEN WORDEN

Deze afbeeldingen tonen de dapperheid, moed en oplossingsvermogen van het Palestijnse volk. Ze zullen nooit verslagen worden, ongeacht hoeveel doden er nog zullen vallen (tekst en afbeeldingen: copyright Ilmfeed en AFP/Getty).

1. Wanneer een kind met een steen geconfronteerd wordt met een tank.
BtTWZTPCEAABCS7
  Continue reading 5 MOMENTEN WAARIN PALESTIJNEN AANTONEN DAT ZE NOOIT VERSLAGEN ZULLEN WORDEN

Rima Najjar : IN MEMORIAM: 4 LEDEN VAN DE FAMILIE  AL-YAZJI

rima
Foto: Yasmeen and Hatem al-Yazji

Op maandag 21 juli 2014 hebben Israëlische oorlogsvliegtuigen het huis van de familie Al-Yazji gebombardeerd, gelegen aan het al-Karama-kruispunt in het westen van Jabalya.  Hierdoor kwamen er 4 burgers om het leven: Wajdi Mahmoud ‘Ali al-Yazji (54); zijn vrouw Safinaz Nabil al-Yazji (50); en hun kleinkinderen, Yasmeen Nayef al-Yazj (4), and Hatem Zain Nayef al-Yazji (3). Er raakten ook nog 4 familieleden gewond en het huis werd zwaar beschadigd. (Bron: PCHR)

Dit is een van de teksten die me tranen in de ogen gaven tijdens het vertalen ervan, woorden van mijn vriend Ahmed Balousha uit #Gaza:

Breng onze kinderen terug! Zij droomden van het leven en wachten op een picknick op het strand van Gaza. Breng ze terug! Een van hen wilde dokter worden als hij groot was, zodat hij zijn zieke grootmoeder kon verzorgen en ook zijn vriendje dat griep had. Een ander zat op Eid (Lesser Bairam) te wachten, opdat haar vader haar een pop kon geven waar ze dol op was, om haar aan te kleden en haar haren te kammen. Breng hen terug naar ons! Een derde geloofde dat de raketten geen kwaad konden verrichten: ze waren net zoals het zachte bijten van haar vader! Breng hun geschreeuw terug, hun ochtendlachjes en hun spelletjes: Shinnar, Bananeir, Idreys and Hajlah (Palestijnse kinderspelletjes). Breng het enige dat nog onschuldig is in deze verziekte wereld terug!

Balousha