WAT KAN IK DOEN?

images (1)

Je bent aangegrepen door wat er in Gaza gebeurt en je wil iets ondernemen, maar het is je niet direct duidelijk wat je kan doen. De vraag “Wat kan ik doen?”, is een mooi startpunt om je solidariteit met de Palestijnse bevolking te betonen.

Er zijn verschillende mogelijkheden: je kan van thuis uit symbolische acties ondernemen of financiële steun bieden, maar je kan ook deelnemen aan de vele acties die plaatsvinden in België.

I. NEEM DEEL AAN EEN ACTIE

Hier  agenda  vind je een lijst van betogingen en acties die plaatsvinden op verschillende plekken in België. Heb je zelf een voorstel of weet je van andere acties, contacteer ons dan via Facebook of Twitter.

II. SYMBOLISCHE ACTIES VAN THUIS UIT

* Print deze (HYPERLINK CONNECTING TO POSTER) affiche uit en hang ze voor je raam

*  Teken deze oproep (LINK TO PETITION DI RUPO: http://www.palestinasolidariteit.be/petitie-aan-vlaamse-media-mbt-de-aanval-op-gaza    ) en eis dat de Belgische minister president Elio Di Rupo en alle andere Belgische ministers deze belegering veroordelen en actie ondernemen opdat Israël de rechten van de Palestijnen eerbiedigt.

* Vind je dat de media beter kan doen? Stuur ze dan via deze link  http://www.palestinasolidariteit.be/petitie-aan-vlaamse-media-mbt-de-aanval-op-gaza ) een brief!

III. FINANCIËLE STEUN

* Het United Nations Relief and Works Agency (UNWRA) is de vluchtelingenorganisatie van de VN die Palestijnse vluchtelingen in het Midden-Oosten ondersteunt. UNWRA biedt onderdak in haar scholen aan de Palestijnen die hun huizen moesten ontvluchtten. Een donatie helpt om hen te voeden, om medische bijstand te geven en om de huizen herop te bouwen. Klik hier   http://www.unrwa.org/content/gaza-emergency-appeal ) voor een financiële donatie aan UNWRA.

* Mercy Corps is een NGO die in de Gazastrook actief is om noodhulp te bieden aan ongeveer 16.000 mensen. Klik hier(https://www.mercycorps.org/donate) om geld te doneren aan Mercy Corps.

* Islamic Relief is een NGO die noodhulp biedt en aan duurzame ontwikkeling werkt in Palestine. De organisatie is nu ter plaatse en verzorgt medicijnen en medisch materiaal en voedsel aan de ziekenhuizen. Daarnaast delen ze ook voedsel uit aan kwetsbare families en reiken ze uit naar de honderden mensen die hun huizen ontvlucht zijn. Om te doneren aan Islamic Relief, klik hier (https://donations.islamic-relief.com/donate/donate.asp )

* Middle East Childrens Alliance (MECCA) is een vzw die voor de kinderrechten werkt door humanitaire hulp te sturen, prohecten voor kinderen te steunen en door de internationale gemeenschap te informeren over het effect van hun buitenlands beleid op de regio. MECCA zamelt nu geld in om voedsel, melk en medicijnen uit te delen aan de families in Gaza en om psychologische bijstand te verzorgen voor kinderen. Klik hier  https://www.mecaforpeace.org/civicrm/contribute/transact?reset=1&id=42) om geld te doneren aan MECCA.

OTHER SUGGESTIONS?

IV. ACTIES OP LANGERE TERMIJN

*   Deelnemen aan BDS-acties (Boycot-Desinvesteren-Sancties)

  • Geen Israëlische producten kopen
  • Vragen aan jouw winkel om geen Israëlische producten te verkopen
  • Mensen aansporen geen Israëlische producten te kopen (flyers gaan uitdelen)
  • Meewerken aan een lokale boycotactie: contacteer ons voor een contact in jouw buurt
  • Zelf een lokale boycotactie plannen/organiseren/begeleiden
  • Organisaties, ngo’s en vakbondsafdelingen vragen om de BDS oproep te ondertekenen
  • Meedoen met onze eigen campagne : Stop G4S

* Je kan terecht bij verschillende organisaties die zich engageren voor rechtvaardigheid in Palestina: Intal, Palestina Solidariteit, Gents Actieplatform Palestina (GAPP), Leuvens Actieplatform Palestina (LAP)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Nieuws uit Gaza over het leven onder de belegering

%d bloggers like this: