ACTIE: Dag van Woede: ‘Schrijf ze Vrij’ in Gent

Vrijdag 8 augustus 18.30 – 19.45

Stadshal, Emile Braunplein, 9000 Gent

In het kader van Dag van Woede worden er vrijdag wereldwijd acties ondernomen in solidariteit met de Palestijnen in Gaza. Wij willen ook duidelijk maken dat we een militair embargo willen en de opheffing van de blokkade van Gaza willen zien. Daarnaast willen we het einde van de bezetting van Palestina en eisen we naleving van het internationaal recht en de mensenrechten.

In Gent nemen we pen en papier ter hand om onze boodschap de wereld in te sturen. Enerzijds richten we ons naar onze politici en pennen we neer wat wij vinden dat zij zouden moeten doen, want hun stilzwijgen is beschamend. Anderzijds richten we ons naar de Palestijnen in Gaza, omdat we hen een boodschap ter ondersteuning en hoop willen doorsturen.


Jij wordt samen met jouw twee boodschappen gefotografeerd. Deze foto’s zetten we daarna online zodat je ze als profielfoto kan gebruiken. De boodschappen aan de politici worden naar hen doorgestuurd en we zorgen er ook voor dat de boodschappen voor Gaza de Palestijnen daar bereiken!

Wanneer de boodschappen geschreven zijn, zetten we ons gezamenlijk neer en houden we enkele minuten stilte, met onze armen gestrekt en onze handen met rode verf bedekt.

Tenslotte worden de boodschappen verzameld op een grote rol papier zodat die later hergebruikt kan worden.

Tot dan!

Gents Actieplatform Palestina
Palestina Solidariteit vzw
Vrede vzw

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s