Mustafa , Riad uit Gaza

10577080_713526678724236_3779671251449987022_n
Palinfo,Gaza strip

Riad ” Machteloos stond ik tegenover dit kleine meisje…  mijn hart bloedde, en bloedt nog steeds, geconfronteerd met deze hartverscheurende woorden en het verdriet dat ik in haar ogen las” 

Riad Rashwan, Rafah, 27/07 “IK WEET DAT MIJN MOEDER DOOD IS MAAR IK DACHT DAT HET BETER WAS HAAR ONDER EEN BOOM TE VERSTOPPEN…”

Kindertijd in Gaza…

Vandaag hebben we de vluchtelingen in een UNWRA school in Gaza bezocht. Op het moment dat ik uit de UNWRA auto stapte, kwam er een klein meisje van 7 jaar op me af en nam al glimlachend mijn hand. Ze zei me: Meneer, neem me mee naar mijn moeder, ik weet dat jullie auto’s niet worden beschoten door het Israelische leger… Ik vroeg haar: Waar is je moeder?  Verbaasd door mijn vraag antwoordde ze: Tijdens de bombardementen hebben mijn zus en ik ons verstopt onder een boom. Mijn moeder werd in haar hoofd geraakt door een stuk van  een raket. Ik weet dat ze dood is maar ik dacht dat het beter was haar dicht bij die boom te leggen zodat ze niet onder het puin van het instortende huis terecht zou komen. We hadden geen tijd om haar een kus te geven of gedag te zeggen, dus ik ik vraag u: kunt u me er AUB heenbrengen?

Mustafa El Hawi,Gaza 29/09

Deze oorlog draait niet om Hamas of om een andere specifieke Palestijnse beweging of partij…hij is gericht tegen alle Palestijnen die vrijheid willen.. die zoeken naar een leven in een democratie waarin ze grenzen kunnen oversteken en vrije handel kunnen voeren zoals andere mensen in de wereld. De tijd is gekomen om komaf te maken met deze lelijke bezetting…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s