Ibrahim Sourani, Gaza,”DIT IS MIJN LAATSTE UPDATE”

Dit is mijn laatste update!!

Gaza
Gaza

Ik kan niet geloven dat ik nog steeds leef na een verschrikkelijke nacht waar de Israëlische lucht- en zeemacht Gaza bijna elke minuut bombardeerden. Ze bombardeerden alles wat je je maar kan inbeelden: mensen, moskeeën, huizen, infrastructuur… en tenslotte ook de enige energiecentrale in Gaza. Dit betekent simpelweg dat ik, als ik geluk heb, elke 48 uur slechts vier uur elektriciteit heb! Voor het geval je het niet weet, ik ben kostwinner van een gezin dat bestaat uit twaalf personen: mijn ouders, vijf zussen, mijn vrouw en drie kinderen. Er is geen druppel water in huis, noch drinkbaar water (dat we kopen) noch water met een hoog zoutgehalte voor algemeen gebruik dat we krijgen van de gemeente. We hebben elektriciteit nodig om het water van de gemeente naar de watertank thuis te pompen… Geen elektriciteit betekent geen water… en tijdens de vier uur dat je elektriciteit hebt, is er geen garantie dat er water zal zijn.

Leveranciers van drinkbaar water zijn gestopt met huizen te voorzien van water, we kochten elke week 500 kubieke liter water. Nu zeggen leveranciers dat ze de 170.000 mensen van noord- en oost-Gaza die naar het centrum van Gaza-stad (waar ik woon) gevlucht zijn, niet meer kunnen voorzien van water.

“Telefoonfobie” is de nieuwste angst van mijn familie… BEL ME ALTUBLIEFT NIET wanneer je nummer niet opgeslagen is in mijn gsm en BEL ALSTUBLIEFT NIET naar de vaste lijn. Elke keer als de telefoon rinkelt, brengt het de geur van de dood mee. Israël gebruikt vaste lijnen en gsm’s om een afschuwelijke psychologische oorlog te voeren. Voor de 1.8 miljoen mensen in Gaza betekent het rinkelen van de telefoon: evacueer je huis, we gaan jullie bombarderen!!!

Als het je iets kan schelen, weet ik dat je een manier zal vinden om te weten te komen wat er in Gaza gebeurt.  Blijf Gaza’s interessante verhaal volgen!! Wat mij betreft, ik ga een eenvoudiger leven proberen te leiden, proberen om water en elektriciteitsbronnen te vinden voor mijn gezin en vele anderen om zo in verbinding te blijven met de buitenwereld. Telkens als het mogelijk is! Hierdoor ben ik niet zeker dat ik nog iets zal schrijven.

Nog een laatste opmerking: mensen in Gaza zijn aan het sterven, als het niet door Israëlische bommen is, dan sterven ze door frustratie, een ongezond leven en een gebrek aan medicijnen! Ik blijf oproepen ontvangen van familieleden, vrienden en buren die basishulp nodig hebben. Ik weet niet wat ik moet doen, maar als ik er in slaag om deze oorlog samen met mijn familie te overleven, dan zal ik tot de gelukkigste mensen op aarde behoren.

Ibrahim. Gaza 29.07.2014 Dag 23

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s