Hashem Abu Maria (DCI-Palestine) doodgeschoten door Israëlisch leger

hashemabumaria.newsalertimage.25july2014
Hashem Abu Maria foto

Palestina Solidariteit betuigt haar medeleven met de familie, vrienden en collega’s van Hashem Abu Maria.  Hashem was een staflid van de ngo Defense for children International – Palestine (DCI).  Op 45jarige leeftijd werd hij doodgeschoten tijdens een vreedzame betoging in solidariteit met Gaza.

Hashem werd door het Israëlisch leger in de borst geschoten toen hij na het vrijdagsgebed van 25 juli in Beit Ummar deelnam aan het protest.  Twee anderen werden tijdens dezelfde betoging gedood en zeker tien personen geraakten gewond.

Hashem laat een vrouw, een zoon en twee dochters na.  Hij beschouwde het verdedigen van kinderrechten als zijn levensdoel.  Hij was binnen DCI-Palestine verantwoordelijk voor het mobiliseren van gemeenschappen en het promoten van kinderparticipatie.  Zijn meest recente werk focuste op het monitoren van Palestijnse tieners en het documenteren van kinderrechtenschendingen in Hebron.

CNN-reporter Ben Wedeman maakte een reportage over de dood van Hashem.

http://www.youtube.com/watch?v=U5gvD-gZLLY

Palestina Solidariteit werkt voor de campagne ‘Gevangenschap is geen kinderspel’ nauw samen met DCI-Palestine.  Meer info over de campagne en over het werk van DCI kan u hier vinden:

http://www.dci-pal.org/

http://palestinasolidariteit.be/acties/gevangenschap-geen-kinderspel

Palestina Solidariteit betuigt tevens haar medeleven met de naasten van alle andere slachtoffers die er tijdens de escalatie van Israëls agressie tegen de Palestijnse bevolking in juli 2014 zijn gevallen.  Dat zijn er ondertussen meer dan duizend.

 

– See more at: http://www.palestinasolidariteit.be/content/hashem-abu-maria-dci-palestine-doodgeschoten-door-isra%C3%ABlisch-leger#sthash.0jhwbwoR.dpuf

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s