Gazaanse gevangenen rouwen in Israëlische gevangenissen om verloren familieleden.

12

(MaanImages/File)

RAMALLAH (Ma’an) — Meer dan een dozijn Gazaanse gevangenen die vastzitten in Israëlische gevangenissen hebben familieleden verloren in Israëlische aanvallen op de Gazastrook. Dat vertelde een Palestijnse Groep voor de Rechten van Gevangenen afgelopen woensdag.

De Palestijnse Gevangenenvereniging liet in een verklaring weten dat Salah Hamad, Hamza Abu Sawawin, Rami Zweidi, Taysir Breiem, Ahmad al-Sufi, Saddam Ashur, en nog vele anderen, familieleden hadden verloren als gevolg van Israëlische aanvallen.

Sommige van de gevangenen hebben hun ganse familie verloren in Israëlische aanvallen, en van sommigen was hun huis verwoest.

Een PPS-advocaat, die recent nog gevangenen had bezocht in de Nafha-gevangenis, zei dat velen van hen zich in traumatische toestand bevonden nadat ze hadden ontdekt dat hun ouders of families in Gaza om het leven waren gekomen.

“Sommigen van hen probeerden hun dode geliefden te identificeren … op TV,’ zei de advocaat.

In de verklaring stond ook nog dat dit voor de gevangenen “de zwaarste dagen” van hun leven waren.

Israëls laatste offensief op Gaza, “Protective Edge” genoemd, heeft reeds aan 650 Palestijnen het leven gekost, de meesten van hen burgers. Meer dan 4000 Palestijnen raakten gewond.

Eenendertig Israëli’s, allemaal soldaten behalve twee, stierven ook tijdens de gevechten, en er kwam ook nog een buitenlandse arbeider om, hij stierf woensdag nadat hij door mortiervuur geraakt werd in het zuiden van Israël.

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s