Shuheebar familie onder vuur

Zijn naam is Khalil El-Alyazji, 17 jaar, en hij hielp mee als vrijwilliger op de paramedische spoedafdeling. Terwijl hij in het ‘Al Shifa’-ziekenhuis een patiënt aan het verzorgen was, ontmoette hij een familie die, net zoals vele andere families, was gebombardeerd in hun huis, waar ze tot Israël er anders over besliste in vrede leefde. Deze familie was zijn eigen familie! Zijn vader, moeder, broers en zussen!

Al wat overbleef, waren stukjes van hun kleine lichamen en een klein zakje kippenvoer.’ Drie kinderen kwamen om op het dak van hun huis tijdens een Israëlisch bombardement.

v9
Gaza Dagboekaantekeningen

Op donderdag 17 juli 2014 vuurde de Israëlische bezettingstroepen (IOF) een drone raket af op het dak van het huis van de familie Shuheebar. Het huis was gelegen in de Sabra wijk in Gaza City. Drie kinderen -een meisje en twee jongens- kwamen hierbij om het leven. Ze waren bezig met de kippen te voeren op het dak van hun huis toen de raket insloeg.

Volgens een eerste onderzoek door Al Mezan Centrum voor Mensenrechten vuurde een Israëlische drone rond 17.30u op donderdag 17 juli 2014 een raket af op het dak van de woonst van de familie Shuheebar. Het huis was gelegen in de dichtbevolkte Sabra wijk in Gaza City. Bij de aanval verloren drie kinderen het leven, ze waren tussen de 8 en 11 jaar, en twee andere kinderen raakten hierbij gewond. De overleden kinderen werden ondertussen geïdentificeerd:

  • Afnan Wesam Shuheebar (8)
  • Jehad Issam Shuheebar (11) en
  • Waseem Issam Shuheebar (8)

Basil Shuheebar (8) and Odai Shuheebar (16) raakten gewond tijdens de aanval; Basil ligt nog steeds in kritieke toestand in het ziekenhuis. Geen enkel van de familieleden had banden met eender welke groepering van het gewapend Palestijns verzet. Wesam, de vader van het 8-jarige meisje Afnan is een werknemer bij de politie van de Palestijnse Autoriteit, en de kinderen bevonden zich op het dak van het huis, waarin 12 leden van de Shuheebar familie woonden, waaronder 8 kinderen.

Al Mezan had een interview met Jameela Shuheebar (65), de grootmoeder van de overleden kinderen. Ze vertelde dat de familie binnen in het huis was, toen de raket insloeg. Ze voegde eraan toe dat ze zich ‘naar het dak haastte vanwaar de klap kwam om de lichamen van mijn kleinkinderen op de grond te zien liggen. Al wat van hen overbleef, waren stukjes van hun kleine lijfjes en de zak kippenvoer, die ze aan de kippen aan het geven waren op het dak. Onze buren en zonen hebben de stukjes vlees naar het ziekenhuis gedragen, waar Odai nog steeds op de Intensieve Zorgafdeling ligt.’

Al Mezan uit haar ontzetting over de aanval, die er één is uit een onafgebroken reeks van militaire bombardementen op burgers en burgerinfrastructuur gedurende de laatste tien dagen. Minstens 48 kinderen verloren hierbij het leven tijdens IOF-aanvallen op burgerdoelwitten, waarvan de meeste gewoon huizen waren. Deze aanvallen moeten worden veroordeeld en vervolgd.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s